Amennyiben nem kaptál minden kérdésedre választ, írj nekünk bátran a Kapcsolat oldalon!

Táborainkat olyan 7-15 éves gyerekeknek ajánljuk, akik alap szinten beszélnek magyarul.

Feltétlenül szükséges (minden táborozónk számára):

  • A bentlakásos táborba ötnapi váltóruha, ebben: kényelmes „játszós” ruha (ami nem baj, ha koszos lesz), minimum 2 fürdőruha/fürdőnadrág, pizsama, papucs, tisztálkodószerek. Ágyneműt, türülközőt biztosítunk.
  • Tisztálkodás: egy darab törölköző a zuhanyzáshoz és egy darab a strandra; tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, fésű, igény szerint.
  • Rossz időre: hosszú nadrág, pulóver, zárt cipő, esőkabát!
  • Hőség esetére: a kánikulát és az UV-védelmet rendkívül komolyan vesszük a táborban, ezért kötelező minden táborozónk számára naptej használta a déli órákban, valamint – amennyiben az országos tiszti főorvos hőségriadót rendel el – a táborban is kötelezővé tesszük sapka (baseball-sapka, szalmakalap vagy bármely más fejet védő sapka) használatát a szabadban, a déli órákban, a napszúrás elkerülése érdekében. Baseball-sapkát minden gyerek számára biztosítunk. A táborozás során természetesen folyamatosan biztosítunk megfelelő mennyiségű ivóvizet táborozóink számára, mind házon belül, mind a szabadban.
  • Tolltartót, kisebbeknek alvós plüst.

Lehet hozni, de nem kötelező: szúnyogriasztót, elemlámpát, hajszárítót.

Mit ne hozzunk a táborba?

  • Romlandó élelmiszert
  • Gördeszkát, görkorcsolyát, rollert és más hasonló közlekedési eszközt.
  • Ágyneműhuzatot nem szükséges hozni, mert azt minden táborozónk számára biztosítjuk.
  • Orvosi igazolást nem szükséges hozni, a szülő által kitöltött egészségügyi nyilatkozat elegendő.

Értékmegőrző:

A mobiltelefonon kívül más elektronikai eszközt vagy értékes tárgyakat nem javasolt hozni. A tábor szervezői nem vállalnak felelősséget a táborba hozott értékekért. A gyermekek minden értéket kizárólag saját felelősségre hozhatnak a táborba. Az értékek megóvására értékmegőrző működik, melynek díja 500 Ft/nap.  

A büfében szendvicsek és péksütemények, üdítőitalok, fagylalt és kisebb édességek, valamint táboros emléktárgyak kaphatóak.

A részvételi díj tartalmazza az étkezések, az utazás és a belépőjegyek árát, így ezekre nem kell majd költenie. Ezen kívül természetesen hozhat magával némi költőpénzt.

Táborvezetőink mindig szíves rendelkezésükre állnak. Az illetékes munkatársak elérhetőségeit a Rólunk/Munkatársaink menüpont alatt találja.

A telefonálást a napközis táborok ideje alatt, kérjük, mellőzzék! A bentlakásos táborban a kirándulások után, a kora esti órákban biztosítunk lehetőséget a gyerekeknek, hogy szüleiket felhívják.

Általános látogatás:

A gyermekek látogatására természetesen van lehetőség a táborozás folyamán, de ez a turnus rövidsége miatt nem javasolt. Minden esetben kérjük, hogy előzetesen jelezzék várható érkezésüket. Külső személy látogatása – beleértve a hozzátartozókat vagy bármilyen kísérőt – nem terjedhet ki a tábor szervezett programjain való részvételre.

Első táborozók látogatása, esetleges honvágy kezelése:

Kisebb gyermekek – illetve olyan táborozók esetében, akik először töltenek egybefüggően több napot szüleiktől távol – előfordulhat, hogy az első egy-két napon honvágyat éreznek. Ez teljesen normális reakció az esetükben, amelynek kezelésére tanári csapatunk teljes mértékben felkészült. Amennyiben egy táborozónknál a legcsekélyebb letörtséget, szomorúságot is észleljük, azon nyomban cselekszünk. A szülőktől azt kérjük, hogy legyenek szívesek tapasztalt csoportvezetőinkre és a táborvezetőkre bízni a problémát, és ne hívják fel közvetlenül gyermeküket, táborvezetőink szükség esetén folyamatos tájékoztatást adnak a szülőknek. A honvágy legcsekélyebb jeleinél a gyermekre még több figyelem irányul, mint általában: folyamatos szórakoztatással, kedvcsinálással megmutatjuk, hogy miből maradt volna ki, ha nem csatlakozott volna a közösséghez. Ez idő alatt – az általános vélekedéssel ellentétben – nem javasolt a gyermek látogatása vagy a gyakori telefonhívások, mert azok nem enyhítik, hanem éppen hogy növelik a honvágyat, valamint lényegesen megnehezítik a táborozónak a gyermekcsoportba való beilleszkedését és azt, hogy a gyermek jól érezze magát a táborban. Ez idő alatt pedagógusaink kitartóan dolgoznak azon, hogy minden gyermek megkapja a kellő figyelmet táborunkban és minél jobban érezze magát a közösségben. Amennyiben szeretne többet megtudni az első táborozással járó élményekről és tapasztalatokról, forduljon hozzánk bizalommal!

2020-ban két napközis tábort is indítunk. Amennyiben ilyen típusút keresnek, javasoljuk, hogy ezek közül válasszanak. Bentlakásos táborunkban is van lehetőség napközis jelleggel való részvételre, azonban pedagógiai okokból ezt nem javasoljuk: azok a gyermekek, akiket szüleik délutánonként elvisznek a táborból, az esti programokról lemaradnak.

Javasoljuk, hogy gyermekeiket ismerve döntsék el, hogy elég érettek-e ahhoz, hogy szülők nélkül töltsenek öt éjszakát. Amennyiben igen, úgy nagyon szívesen látjuk őket a táborban, ellenkező esetben kérjük, válasszanak napközis táboraink közül.

A Hétmérföldes tábor alapvető célja a magyarságtudat erősítése, illetve a magyar nyelv gyakorlása, ezért a tábor közös nyelve a magyar. Táborainkba olyan gyermekeket várunk, akik legalább alapszinten beszélnek magyarul. Jelen turnusainkban nincs mód a magyar mint idegen nyelv oktatására.

Amennyiben a táborozó nem rendelkezik érvényes magyar társadalombiztosítási kártyával (TAJ kártya), de rendelkezik érvényes Európai egészségbiztosítási kártyával, akkor kérjük ezt a kártyát – vagy annak fénymásolatát – hozzák el a táborba. Amennyiben a táborozó TAJ kártyával és Európai egészségbiztosítási kártyával sem rendelkezik, akkor feltétlenül szükséges a gyermek nevére, a táborozás teljes idejére kiterjedő utasbiztosítást kötni. Ha a gyermek sem érvényes TAJ, sem érvényes Európai egészségbiztosítási kártyával, sem utasbiztosítással nem rendelkezik, akkor a táborozásban nem vehet részt. Amennyiben a táborozó nem rendelkezik TAJ számmal, úgy a jelentkezéskor az online jelentkezési lap TAJ szám mezőjébe „0”-t célszerű írni!

Amennyiben a táborozó a táborozást megelőzően vagy a táborozás közben beteg lesz, vagy más okból nem tud részt venni a turnusban, a Táborszervezők mindent megtesznek, hogy a táborozót a legkevesebb veszteség érje, illetve a turnust másik turnusra cserélhesse. A helyszín bérlése, az étkezés, ill. más előre felmerülő, lemondás esetén vissza nem nyerhető költségek miatt a turnus díjának visszatérítésére csak az alábbi feltételekkel van mód. A turnus díjának maradéktalan visszatérítésére a turnus kezdete előtti hétfőig, majd hétfőtől péntekig a turnus díjának 80%-os visszatérítésére van lehetőség. A turnus kezdete előtti péntektől való lemondás illetve a turnus kezdetén való meg nem jelenés esetében a Szülő kérheti a turnus részleges (de maximum 50%-os) visszatérítését. Amennyiben a táborozó a táborozást a turnus megkezdését követően hagyja el, úgy semmilyen visszatérítésre nincs mód. A visszatérítés mértékét a helyzettől és időponttól függően a táborvezetők határozzák meg. Abban az esetben, ha a tábor kezdete előtt a táborozó helyét egy másik táborozó betölti a teljes tábordíj visszatérítésére is lehetőség van.

Táboraink hagyományosan telt házzal és túljelentkezéssel indulnak el, így egy teljes turnus elmaradásától nem kell félni. Bár ritkán történik ilyen, de előfordulhat azonban, hogy egy adott turnusban nem gyűlik össze elég jelentkező, és nem tudjuk elindítani. Ha ez bekövetkezne, akkor természetesen időben előre tájékoztatjuk erről az érintett táborozókat. Ilyenkor két lehetőség van: a táborozó választhat másik turnust, vagy a teljes tábori díjat visszatérítjük.

Általános szabály:

Legtöbb foglalkozásunk – ideértve nyelvi és oktató-, valamint művészeti táborainkat – rossz időben is megtarthatók, hiszen ehhez táborhelyünkön kellő belső térrel rendelkezünk. A délutáni és esti programok egy része bent is megtartható, egy részük azonban nem. Több napi rossz idő esetén a kinti programokat más – hasonlóan szórakoztató, de fedett térben is megtartható – programokra cseréljük, illetve a lehetőségeknek megfelelően mindent megteszünk, hogy az adott hét legfontosabb programjai (pl. a kalandpark) ne maradjanak el, és ennek érdekében – amennyiben szükséges – változtatunk az adott turnus előre meghirdetett napirendjén is. A rossz időjárás minden táborozó és táborszervező közös ellensége, de sajnos garanciát mi sem vállalhatunk a napsütéses időjárásra, így a tábor díjának visszatérítésére rossz időjárás miatt nincs mód.